• HR
  • EN

PROJEKTI

LiberatoMap

Interaktivna mapa za osobe s invaliditetom omogućava lakši i brži pristup informacijama o pristupačnosti objekata u gradu s fokusom na tehničku infrastrukturu i implementaciju novih gradova. Podjela po kategorijama (zdravstvo, javne ustanove, obrazovanje, sport, kultura, parking, hrana i piće te ostalo) omogućava lakši i brži pristup željenim informacijama zadovoljavajući individualne potrebe korisnika. Mapa je dostupna online, a tim svakodnevno radi na razvoju mobilne aplikacije te širenju na područje cijele Hrvatske.

Podržavajući projekt za LiberatoMap je DisCloud. Interaktivni solarni panel kojem je glavna funkcija prikazivanje informacija LiberatoMap.Generalna ideja je smještanje DisCloud-a na frekventne lokacije u gradovima s naglaskom na pješačke zone. Osim potreba lokalnog stanovništva pruža potporu i turističkoj ponudi gradova.

Gradovi koje mapa trenutno obuhvaća su: Split, Trogir, Omiš, Makarska i Zadar.

LiberatoTalk

Obuhvaća različite događaje/predavanja/panel rasprave za srednjoškolce, studente i građane u cilju povećanja zastupljenosti tema o osobama s invaliditetom u širem društvenom kontekstu te razgovoru o problemima s kojima se isti susreću.

U sklopu spomenutog projekta, na Međunarodni dan osoba s invaliditetom organizirana je i panel rasprava na temu Osobe s invaliditetom u visokoškolskom obrazovanju u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, a u planu je i nastavak zajedničkih aktivnosti.

Vodič za studente s invaliditetom

Vodič predstavlja informativnu brošuru koja pruža osnovne informacije bitne za upis i tijek studija osobe s invaliditetom. Izrađen je u svrhu preventive eventualnih poteškoća vezanih uz nemogućnost postizanja ishoda učenja pojedinog obveznog kolegija ili studijskog programa uzrokovanog ograničenjima kao posljedicom oštećenja, bolesti ili poremećaja kod studenta.
Sadrži informacije o:

• upisu na studij,
  • preprekama i mogućnostima za vrijeme trajanja studija,
  • stipendijama i
  • sastavnicama Sveučilišta u Splitu.

LiberatoTech

Liberato tech je projekt koji za cilj ima proširiti i obogatiti znanja iz područja programiranja, računalne mreže i poslužitelja (Linux based). Namijenjen je srednjoškolcima i studentima srodnih zanimanja u svrhu obavljanja stručne prakse, a moguća i dobrodošla je volonterska prijava osoba koje žele biti uključene u društveno korisni rad i aktivnosti udruge.

Voditelj programa je predsjednik udruge Stipo Margić, ing. tehn. inf. i certificirani Linux administrator.

Izvođenje programa odvija se u službenim prostorijama udruge na adresi Kopilica 5, 21 000 Split, a po potrebi može uključivati i terenski rad.
Za više informacija i podnošenje prijave možete nas kontaktirati na [email protected] ili osobno doći na adresu.

DisCloud

DisCloud je interaktivni solarni panel čija je glavna funkcija prikazivanje informacija LiberatoMap, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom te poticaj na veće uključivanje u društvene aktivnosti lokalne zajednice. Generalna ideja je smještanje DisCloud-a na frekventne lokacije u gradovima s naglaskom na pješačke zone, a osim potreba lokalnog stanovništva pruža potporu i turističkoj ponudi gradova.

Korištenje solarnih panela kao izvora energije omogućuje nesmetani rad panela do 72h bez napajanja, odnosno sunčeve svjetlosti. Upravo upotrebom obnovljivog izvora energije podržava se inicijativa očuvanja okoliša i smanjenja ovisnosti uvoza glavnih izvora energije, posebno u vrijeme kada cijene energenata rastu, stvaraju neravnotežu na tržištu i opterećuju gospodarski sustav zemlje.

Programiranje, kodiranje, dizajn i sklapanje konstrukcije panela su u potpunosti izrađeni od strane udruge, njezinih ljudskih i financijskih resursa s naglaskom na samog predsjednika Stipu Margića i dopredsjednika Miju Matijevića koji su glavni nositelji ovog projekta.

Svakodnevno se zalažemo za
#svijetbezgranica