Vaša podrška na putu obrazovanja: Novi Vodič za studente s invaliditetom

Andrea Penić

Written by: Andrea Penić

2 min read (406 words)

Život studenta nosi sa sobom mnoge izazove, a za studente s invaliditetom ti izazovi mogu biti još veći. Uz želju da im pružimo podršku u savladavanju svih prepreka i iskorištavanju svih mogućnosti visokog obrazovanja, zajedno s partnerima poput Sveučilišta u Splitu, Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskog studentskog zbora, stvorili smo novu verziju vodiča za studente s invaliditetom. Ova verzija vodiča proširena je dodavanjem Sveučilišta u Puli te ažuriranjem svih informacija kako bismo osigurali točnost i relevantnost sadržaja.

Realizacija ovog projekta bila je moguća uz značajnu podršku Sveučilišta u Splitu s posebnim naglaskom na Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije. Njihova financijska potpora, savjeti, informacije i kontinuirana podrška ključni su bili za ostvarenje ovog vodiča, čime smo osigurali visoku kvalitetu i korisnost sadržaja.

Vodič nudi obilje ključnih informacija o razlozima za odabir pojedinog fakulteta, naglašavajući kako visoko obrazovanje predstavlja ne samo put prema budućoj karijeri, već i priliku za osobni i profesionalni razvoj. Posebna pažnja posvećena je detaljima o pravima i podršci dostupnoj studentima s invaliditetom, jer je ta podrška ključna za njihov uspješan studij.

Tražite li pravi fakultet za sebe? Vodič nudi sveobuhvatne informacije o različitim oblicima podrške koje pojedini fakulteti pružaju osobama s invaliditetom, kao i o akademskim programima i studentskim organizacijama na različitim sastavnicama. Ispravan odabir fakulteta može znatno obogatiti vaše obrazovno iskustvo i pomoći vam u gradnji uspješne budućnosti.

No, ovaj vodič je mnogo više od običnog priručnika – on je alat za osnaživanje studenata s invaliditetom. Naš je cilj osigurati da svaki student ima pristup informacijama potrebnim za postizanje akademskog uspjeha. Uvjereni smo da suradnjom i podrškom lokalnih zajednica i obrazovnih institucija možemo stvoriti inkluzivno i poticajno okruženje za sve studente.

Vodič nije samo papirnati trag, već vaš partner na putu prema obrazovanju i osobnom rastu. Preuzmite vodič danas i započnite svoje putovanje prema uspjehu s povjerenjem i podrškom koje zaslužujete. Vaš uspjeh je naša zajednička misija, a ovaj vodič je vaš ključni resurs za ostvarenje vaših akademskih i životnih ciljeva.

Vodič je dostupan na sljedećoj poveznici: https://udruga-liberato.hr/downloads/vodicv3.pdf

liberatotalkObrazovanjeOsobe s invaliditetomStudenti s invaliditetomUdruga LiberatoUNISTŽivot