Predavanje o društvenom poduzetništvu u sektoru turizma na Sveučilišnom odjelu za stručne studije

Andrea Penić

Written by: Andrea Penić

Dana 20. studenog 2023. godine, održano je predavanje na temu “Društveno poduzetništvo u sektoru turizma” za studente Sveučilišnog odjela za stručne studije. Predavanje je održao Michael Freer, istaknuti osnivač Ensoco-a, Cook Croatia te niza drugih uspješnih organizacija, istovremeno važan suradnik Udruge Liberato.

Ovo predavanje bilo je sastavni dio projekta LiberatoMap, sufinanciranog od strane Ministarstva turizma i sporta, u domeni aktivnosti A4 – Edukacija i informiranje dionika u turizmu Grada Splita o održivom i pristupačnom turizmu.

Ovaj projekt Udruga Liberato provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, Turističkom zajednicom grada Splita, Županijskom udrugom slijepih Split te Sveučilištem u Splitu.

Studenti prisutni na predavanju imali su priliku čuti opće informacije o društvenom poduzetništvu i održivom turizmu, uz konkretne primjere iz prakse od samog Michaela Freera te Stipe Margića, predsjednika Udruge Liberato. Dodatno, predstavljene su i inspirativne priče o uspješnim organizacijama diljem svijeta koje svoj profit reinvestiraju u društvo.

Organizatori su bili zadovoljni aktivnim sudjelovanjem studenata te njihovom izraženom znatiželjom za temom društvenog poduzetništva i održivog turizma.

S obzirom na uspješnost ovog događaja, nadamo se budućim sličnim inicijativama koje će obogatiti akademsku zajednicu i potaknuti mlade na promišljanje o pozitivnim promjenama u društvu.

Slijedeće predavanje slične tematike Michaela Freera održat će se 8. prosinca 2023. godine u Prostorijama Sveučilišnog odjela za stručne studije, na adresi Kopilica 21. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na ovom inspirativnom predavanju.