Predavanje “Društveno poduzetništvo“

Stipo Margić

Written by: Stipo Margić

1 min read (215 words)

U srijedu, 18. listopada 2023. udruga Liberato imala je čast sudjelovati na predavanju na temu “Društveno poduzetništvo” koje je organizirano u okviru projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split. Predavanje je održano učenicima 3. I 4. razreda srednje škole “Braća Radić” u Kaštel Štafiliću.

Učenici su od predavačice Antonije Roje mag. oec., informirani o prednostima društvenog poduzetništva, te saznali da uz cjelokupni pozitivan utjecaj na kolektiv očit je pozitivan utjecaj na samog pojedinca uključenog u društveno poduzetništvo.

Kao inspirativan primjer društvenog poduzetnika, predstavljen im je predsjednik naše udruge, Stipo Margić. Učenicima smo prenijeli priču o samim početcima Udruge Liberato, njezinim uspjesima te prilikama koje je rad u udruzi pružio našim članovima. Također smo ih upoznali s potrebnim upornim radom i predanošću.   Osim toga, ponovno smo predstavili projekte Udruge s ciljem motivacije i inspiracije mladih da se i sami upuste u vođenje sličnih organizacija.

Željeli bismo zahvaliti profesorici Antoniji Roje te organizatorima, kao i svim nastavnicima i učenicima srednje škole “Braća Radić” na njihovom gostoprimstvu. Nadamo se da ćemo imati priliku sudjelovati na još sličnih predavanja u budućnosti.

društvene inovacijedruštveno odgovorno poslovanjedruštveno poduzetništvokarijeraliberatotalkObrazovanjeRCKUdruga LiberatoUNISTŽivot