Osnažujući Inkluziju: Iskustvo s Predavanja "Kako pristupiti osobama s invaliditetom"

Andrea Penić

Written by: Andrea Penić

Draga zajednico,

Imali smo zadovoljstvo biti dio inspirativnog predavanja pod nazivom “Kako pristupiti osobama s invaliditetom”, koje je nedavno održano na Sveučilišnom odjelu za stručne studije. Organizirano u partnerstvu između naše udruge i Županijske udruge slijepih Split, ovo predavanje bilo je jedno od mnogih događaja koji se provode u sklopu LiberatoMap projekta, koji je sufinanciran i od strane Ministarstva turizma i sporta.

Predavanje je imalo za cilj potaknuti razumijevanje potreba osoba s invaliditetom te promovirati inkluzivno društvo kroz prilagodbu komunikacijskih strategija, okoline i pristupa. Sudionici su imali priliku istražiti različite vrste invaliditeta i naučiti o specifičnim izazovima s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju u svakodnevnom životu.

Predavanje je vodio predsjednik Županijske udruge slijepih Split Ivan Tokić, uz pratnju Ivane Mitar. Njegovo bogato iskustvo i stručnost na ovom području pružilo je dubok uvid u temu i potaknulo konstruktivnu raspravu među sudionicima.

Kroz interaktivnu sesiju, sudionici su aktivno sudjelovali u raspravi o načinima stvaranja pozitivnog okruženja za osobe s invaliditetom. Razmjenjivali su ideje, postavljali pitanja i dijelili svoja iskustva, stvarajući tako atmosferu otvorenosti i međusobnog učenja.

Predavanje “Kako pristupiti osobama s invaliditetom” nije samo bilo još jedan događaj u kalendaru. Bio je to korak prema stvaranju inkluzivnijeg društva u kojem svaka osoba, bez obzira na svoje sposobnosti, ima pravo na punu participaciju i podršku. Vaše prisustvo i angažman na ovom predavanju bili su ključni u postizanju tog cilja.

Hvala svima koji su se odazvali našem pozivu i pridružili se ovoj važnoj raspravi. Nastavimo zajedno raditi na stvaranju društva koje je otvoreno, uključivo i pravedno za sve.

LiberatoMapObrazovanjeOsobe s invaliditetomStudenti s invaliditetomUdruga LiberatoUNISTŽupanijska udruga slijepih Split