Nagrada Splitsko-dalmatinske županije udruzi Liberato

Stipo Margić

Written by: Stipo Margić

1 min read (243 words)

Dana 28. rujna 2023. Udruga Liberato dobila je nagradu Splitsko-dalmatinske županije za pružanje podrške i unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom i drugih marginaliziranih skupina. Radno tijelo skupštine SDŽ Savjet mladih predložio je Udrugu Liberato za skupnu nagradu Splitsko-dalmatinske županije u 2022. godini, a nagradu je u ime udruge primio nas predsjednik Stipo Margić.

Županijska skupština prepoznala je niz naših projekata namijenjenih olakšanju svakodnevnog života osobama s invaliditetom. Posebno ističu DisCloud ekran prilagođen osobama s invaliditetom pružajući im sve informacije potrebne za sudjelovanje u društvenim aktivnostima lokalne zajednice, te LiberatoMap informativnu platformu koja je prva inovacija tog tipa na području Europske unije. LiberatoMap  osigurava detaljne informacije osobama s invaliditetom, starijim i slabo pokretnim te roditeljima s djecom u kolicima o pristupačnosti objekta, turističke atrakcije, parkirnog mjesta i slično.

Ovu nagradu predanim radom i podrškom omogućili su svi članovi i volonteri Udruge Liberato. Također, veliki doprinos radu udruge pružili su i naši partneri i suradnici:

-Sveučilište u Splitu

-Studentski zbor Sveučilišta u Splitu

-Sveučilišni odjel za stručne studije Split

-Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije

 -gradovi Split, Trogir, Omiš i Kaštela.

Zahvaljujemo se svima uključenima u pomoći pri mijenjanju svijeta u kojem živimo, te iz ovog priznanja izvlačimo motivaciju za nastavak našeg puta prema inkluzivnijem društvu.

NagradaOsobe s invaliditetomSDŽUdruga LiberatoUNIST