3. godišnja konferencija Savjeta mladih Vlade Republike Hrvatske

Hrvatski sabor
Stipo Margić

Written by: Stipo Margić

1 min read (280 words)

Dana 26.06.2023. godine održana je 3. godišnja konferencija Savjeta mladih Vlade Republike Hrvatske u Zagrebu. Cilj konferencije bio je potaknuti aktivno sudjelovanje mladih u društvu i istaknuti vještine koje će biti tražene na tržištu rada u narednom petogodišnjem razdoblju. Također, naglasak je stavljen na uključivanje mladih u udruge za mlade i aktivno sudjelovanje u političkom životu.

Savjet mladih na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini ima ključnu ulogu u oblikovanju zakonodavstva koje će pratiti brze promjene u digitalnoj industriji. Njihov rad omogućuje mladima da pruže povratne informacije vrhovnim tijelima kako bi se sustav prilagodio njihovim potrebama na tržištu rada, u obrazovnom sustavu i drugim važnim segmentima njihovog života.

Drugi dio konferencije fokusirao se na vještine koje će biti tražene u sljedećih pet godina. Među njima su istaknute sljedeće:

  • Analitičko razmišljanje
  • Razmišljanje izvan okvira
  • Rješavanje problema

U budućnosti, mladi i svi zaposlenici koji žele napredovati i biti konkurentni na tržištu rada trebat će biti spremni na fleksibilnost, cjeloživotno učenje i prekvalifikaciju.

Ova konferencija predstavlja važan korak prema jačanju angažmana mladih u društvenim procesima. Savjet mladih i druge organizacije za mlade pružaju platformu koja im omogućuje oblikovanje budućnosti koju žele vidjeti. Njihov rad i angažman ključni su za rast i razvoj društva u cjelini.

Budimo svjesni da mladi nisu samo budućnost, već i snaga koja već danas može utjecati na promjene i ostvariti pozitivne društvene preobrazbe. Uključimo se i podržimo njihovu viziju za bolje sutra!

analitičko razmišljanjeObrazovanjeradioniceSavjet mladihUdruga LiberatoŽivot